Over Don

Informatie voor promotionele doeleinden m.b.t. muziek.

Don Hofstee (1962) gitaar - viool.

De liefde voor de muziek en speciaal de viool heeft Don al op zeer jonge leeftijd meegekregen door het luisteren naar de 78 toerenplaten van zijn moeder waarop de zigeunermuziek van de Taraf de Haidouks te horen was.
Vanaf zijn 8e jaar kreeg hij zijn eerste muzieklessen op de muziekschool in Harderwijk. Daarna doorliep hij het conservatorium te Zwolle voor viool UM (Uitvoerend Musicus).
Vanaf zijn 15e kreeg hij ook interesse voor de gitaar en leerde zijn eerste chops van een plaatselijke cafetaria medewerker. Uiteindelijk studeerde hij nog twee jaar lichte muziek gitaar als hoofdvak aan het conservatorium.
Don zijn interesses zijn zeer uiteenlopend en strekken zich uit van klassiek naar wereldmuziek en van rock naar jazz. Hierdoor is hij van alle markten thuis en heeft daardoor ook diverse studioklussen en opnames op zijn naam staan.
Don heeft jarenlange ervaring in zeer veel verschillende orkesten, formaties en bands. o.a. het Vestibule ensemble waarmee hij een tournee naar Australie╠łen Indonesie╠łop het cruiseschip MS Europa maakte, Romanesca met Willem Wolthuis van Salonorkest Pluche, Hotclubtrio Zazouswing , Wereldmuziekensemble Mirasol, Zigeunertrio Tsigani, Blend het lichte ensemble van het NNO en het lichte ensemble van Het Orkest van het Oosten genaamd Lite.

Naast muzikant is Don werkzaam als instrumentbouwer / reparateur.

Download een grote foto van Don:

Hier met viool

Hier met gitaar

 

Gitaarreparaties

In 1996 ben ik als gitaarreparateur begonnen bij toen nog Muziekhuis Westerhaven in Groningen. In 2017 ben ik verhuisd naar Middelstum om mij daar te vestigen als zelfstandig gitaarreparateur. Naast de jarenlange werkervaring bij Muziekhuis Westerhaven heb ik een opleiding gevolgd tot vioolbouwer bij gediplomeerd vioolbouwer Peter Brandt te Assen. Tegenwoordig ben ik werkzaam als reperateur bij The Fellowship Of Acoustics in Dedemsvaart.